auto leasen of kopen

Gaat u auto leasen of kopen?
Auto leasen of kopen, dat is een vraag die vaak gesteld wordt. Dit is totaal afhankelijk van uw situatie en alleen u zelf kunt die beslissing maken! Heeft u het geld (er voor over) om in één keer een grote klap geld uit te geven aan de aanschaf van een auto? Of wilt u liever tegen een vast maandelijks bedrag een auto particulier leasen en zo zekerheid hebben over de kosten? Denk rustig na over auto leasen of kopen omdat u of eenmalig een groot bedrag moet uitgeven of u gaat een verbintenis (leasecontract) aan met de leasemaatschappij.

Voordelen particulier auto leasen

Bij auto leasen als particulier betaalt u een vast maandelijks bedrag voor het rijden in een auto. Alleen de brandstofkosten rekent u zelf af aan de pomp. Alle lasten worden geregeld en betaald door de leasemaatschappij, waaronder de verzekering, belasting en onderhoud. Least u een zuinige, kleine auto, dan is zelfs de brandstof heel voordelig! Check de verschillende energielabel van de leaseauto en pak extra voordeel.

Afweging particulier leasen

Als je een auto koopt ben je in één keer een groot bedrag kwijt. Bij het particulier leasen van een auto houdt u aan het einde van het leasecontract geen auto over en heeft u dus geen restwaarde. Daarentegen kunt u wel vaak de geleasde auto kopen tegen een aantrekkelijke prijs en heeft u daarbij de eerste keuze, voordat hij de tweedehands markt op gaat of als occasion geleasd wordt. Aan u dus de beslissing of u een auto wilt leasen of kopen. Wat u kunt doen is het verschil in prijs berekenen: wat zou het kosten de auto in één keer te kopen, en wat zijn de kosten van het leasen over de contractperiode gezien?