auto leasen particulier offerte

Auto leasen en als particulier offerte opvragen
Auto leasen particulier offerte aanvragen? U wilt auto leasen particulier maar wilt weten wat dat moet gaan kosten en welke voorwaarden er allemaal gelden? Tijd om een gunstig particulier leasecontract af te sluiten. Maar niet voordat u offertes aan heeft gevraagd en deze heeft vergeleken. De ene leasemaatschappij is de andere immers niet en sommige bieden betere voorwaarden en tarieven dan andere. Staar niet blind op lease adviezen die het leasebedrijf u geeft. Lees de voorwaarden in de offerte goed door. Laat de prijs u ook niet direct beïnvloeden en vergelijk meerdere offertes met elkaar om zo te bepalen welke leasecontract u het beste past.

Kostenplaatje particulier leasen

De kosten van auto leasen als particulier zijn opgebouwd uit verschillende segmenten. Allereerst betaalt de leasemaatschappij maandelijks of per kwartaal de verschuldigde motorrijtuigenbelasting en betalen de verplichte autoverzekering. De auto dient altijd minimaal WA (wettelijke aansprakelijkheid) te zijn verzekerd. Daarnaast verzorgt en betaalt de leasemaatschappij voor alle onderhoud die geboden is aan de leaseauto. Sommige leasemaatschappijen hebben een lager maandelijks tarief, maar rekenen vervolgens geld per gereden kilometer op de teller. Deze kilometerprijs komt bovenop de vaste leasekosten, wat, als u veel kilometers rijdt, snel in de papieren kan lopen! Rijdt u weinig kilometers dan kan dit in de prijs die u betaalt gunstig uitvallen.

Prijzen particuliere leasemaatschappijen

Leasemaatschappijen zijn volgens onderzoek zelfs zo verschillend in aanbod dat je bij de ene over dezelfde leaseperiode wel twee keer zoveel kunt betalen als bij de andere! Let dus goed op dat u niet zomaar een leasecontract afsluit, maar eerst goed vergelijkt! Veel offertes bieden vaak de eerste 100 of 150 kilometer vrij aan. Ga hier niet teveel op af want deze aantal kilometers hebt u zo gereden waardoor de kilometers erna duurder zijn als een offerte waarbij geen vrije kilometers zijn geoffreerd.