Goedkoop een auto leasen als particulier

Goedkoop een auto leasen als particulier
Wil je een auto lease als particulier? Dan kies je voor een relatief eenvoudige manier om je auto te financieren. Het is niet nodig om vooraf het benodigde bedrag bij elkaar te sparen, aangezien je iedere maand een vast bedrag betaalt. Het lease van een auto werkt wat dat betreft op een gemakkelijke wijze, zodat je goed overzicht hebt over de verschillende kosten. Het is mogelijk om een fullservice auto te leasen vanaf €250 per maand, waardoor het bovendien een behoorlijk voordelige optie kan zijn.

Verzekering en wegenbelasting

Het voordeel van een auto leasen als particulier is dat je gebruik kunt maken van de inkoopvoordelen van de leasemaatschappij. Men koopt een groot aantal auto’s in en kan daardoor scherpe prijzen rekenen. Bovendien betaalt men de wegenbelasting voor je, zodat je daar zelf geen omkijken naar hebt. Verder regelt men ook de verzekering voor de verschillende auto’s, waardoor het mogelijk is om daar scherpe afspraken over te maken met de verschillende verzekeraars die er actief zijn. Men heeft de mogelijkheid om te besparen op de kosten, waardoor de particuliere lease van een auto in een aantal gevallen voordelig uit zal vallen.

Onderhoud en brandstofkosten

Op het moment dat je kiest voor particuliere lease zal men ook de kosten voor het onderhoud vergoeden. Dat betekent dat je daar geen omkijken naar hebt, waardoor je op een relatief voordelige manier kunt rijden. De kosten voor onderhoud lopen gemakkelijk hoog op, zeker nu de auto’s op een steeds meer ingewikkelde manier in elkaar zitten. Houd er rekening mee dat je de brandstofkosten over het algemeen wel zelf dient te betalen. Aangezien dit de enige kosten naast je maandbedrag zijn kun je op een voordelige manier een auto leasen door bijvoorbeeld zuinig te rijden of af en toe de fiets eens te pakken.

Duidelijkheid over de kosten

Het grootste voordeel van particuliere lease is echter niet het voordeel dat je daarmee kunt behalen, maar de duidelijkheid waar je voor kiest. Je zorgt er met deze manier van rijden voor dat je iedere dag een vast bedrag per maand betaalt, waardoor je niet hoeft na te denken over mogelijk onderhoud en natuurlijk de afschrijving van je auto. De kosten zijn goed duidelijk, zodat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Dat een particuliere auto leasen bovendien heel voordelig uit kan vallen is natuurlijk mooi meegenomen, aangezien je daar aanvullend van kunt profiteren.