Kia zakelijk

Kia zakelijk leasen? Wilt u zakelijk gebruik maken van een Kia? Kies dan voor financial lease, waarmee u ervoor zorgt dat u de kosten goed in de hand kunt houden. De invloed op uw werkkapitaal en liquiditeit is minimaal, omdat u de kosten uit kunt spreiden over de komende jaren. Het is niet nodig om de uitgave ineens te doen. Aan de andere kant plaatst u de Kia wel op de balans, omdat u hier de economisch eigenaar van wordt en de auto volledig tot uw bedrijfskapitaal behoort.

Financial lease

Tegenover de Kia op de balans plaatst u de overeenkomst voor financial lease, waardoor het niet nodig is om uw werkkapitaal hiervoor aan te spreken. U zorgt ervoor dat uw free cash flow niet in gevaar komt, terwijl u en uw medewerkers aan de andere kant wel gebruik kunnen maken van de auto. U boekt de kosten de komende jaren, tijdens de periode waarin u de auto kunt gebruiken om uw mobiliteit en omzet te vergroten. U doet wat dat betreft een uitstekende investering op basis van financial lease, waarmee u bovendien kunt profiteren van verschillende fiscale voordelen.

Nieuw of tweedehands

U kunt financial lease voor een Kia gebruiken voor een nieuw model, maar u kunt daarnaast besluiten om een tweedehands exemplaar aan te schaffen. Heeft u een jonge Kia op het oog, die u graag wilt financieren? Vraag de financial lease overeenkomst op voorhand aan, zodat u goed weet waar u aan toe bent en u de onderhandelingen met de dealer scherper in kunt gaan. U weet precies wat er mogelijk is. Uiteraard kunt u de financial lease ook gedeeltelijk gebruiken, om daarnaast een deel van de Kia zelf te financieren vanuit het werkkapitaal of de liquide middelen.

Restwaarde opnemen

Wilt u de kosten voor financial lease drukken en bent u van plan om de auto na enkele jaren gebruik van de hand te doen? De kans is groot dat er een restwaarde over zal blijven, zeker wanneer u kiest voor een Kia. Besluit 70% van de waarde te financieren en neem een restwaarde op van 30%, of kies voor andere percentages. U betaalt een lager bedrag per maand en u gebruikt de restwaarde om de financial lease overeenkomst volledig af te betalen. U kunt dan meer voordelig een Kia leasen, terwijl u er toch al direct in weg kunt rijden.