Lease auto kopen

Er is een trend ontstaan er steeds meer gebruikte lease auto’s door particulieren worden aangeschaft. Een lease auto kopen is dus iets anders dan een occasion leasen. Het aanschaffen van een gebruikte lease auto heeft zo zijn voordelen. Mede door de vele voordelen besluiten veel particuliere consumenten steeds vaker om een ex lease auto te kopen. Een leaseauto wordt altijd degelijk onderhouden, dit komt omdat de leasemaatschappijen verantwoordelijk zijn voor het onderhoud. Door dit onderhoud heeft de lease auto een langere levensduur zonder noemenswaardige gebreken. Lease auto kopen kunt u veelal doen bij PON. Wilt u een auto met nog voldoende restwaarde verkopen zorg er dan voor dat u onder de 2 ton KM blijft. Auto’s die meer hebben gelopen dan 2 ton zijn moeilijker verkoopbaar.

Een ex lease auto wordt bijna altijd direct bij een van de vele leasemaatschappijen gekocht. Een lease auto aanschaffen bij een van leasemaatschappijen kan erg voordelig uitpakken. Dit komt vooral door de lage prijs kwaliteit verhouding en het structureel uitgevoerde onderhoud. Jaarlijks worden er verschillende tweedehands automarkten overspoeld met duizenden leaseauto’s. Hierdoor is een op de drie occasions met een leeftijd van drie tot vijf jaar een ex lease auto of gebruikte lease auto.

Naast dat het voordelig is om een lease auto aan te schaffen zijn er nog meerdere voordelen die u reden zullen geven om een lease auto aan te schaffen. Lease auto’s zijn van een eigenaar geweest namelijk de leasemaatschappij en is de altijd zo gewenste onderhoudsgeschiedenis helder en overzichtelijk terug te vinden. Ook is het onderhoud altijd gerealiseerd door de merkendealer. Het kenmerk van de merkendealers is dat die bij het onderhoud en eventuele vervanging van onderdelen altijd gebruik wordt gemaakt van originele onderdelen die van uitstekende kwaliteit zijn en een lange levensduur hebben. Lease auto kopen heeft vaak de garantie dat de leaseauto altijd zijn beurten heeft gehad. Tevens wordt er bij schade aan een leaseauto, de schade altijd door een professioneel schadeherstel bedrijf uitgevoerd. Ook hierbij staat kwaliteit hoog in het vaandel.

Veel particulieren denken dat leaserijders niet voorzichtig genoeg met een lease auto omgaan, het tegendeel is echter waar. Uit recent onderzoek dat door TNO is uitgevoerd is naar voren gekomen dat het schadebeeld tussen een privérijder en een leaserijder niet of nauwelijks verschilt. Daarmee komen wij tot de conclusie dat u zonder extra risico met een gerust hart een lease auto kunt kopen.
Verder kunt u na het kopen van een lease auto prima onderdelen vinden op de sloop of onderdelenhuis. Jonge auto’s zijn steeds vaker betrokken bij ongevallen en daardoor worden nieuwe type auto’s ook als sloopauto gebruikt. U kunt dus altijd jonge onderdelen vinden bij sloopbedrijven.

Gebruikte leaseauto kopen?

Mocht u overwegen om een lease auto te kopen raden wij u aan om goed rond te kijken bij de verschillende leasemaatschappijen. Hierdoor krijgt u een goed en duidelijk beeld over de ex lease automarkt. Dit zorgt er dan voor dat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Afhankelijk van u budget raden wij u een tweedehands lease auto aan van niet ouder als vijf jaar. Door relatief goedkoop en voordelig een jonge leaseauto te kopen, kunt u na twee jaar de ex lease auto nog met voldoende restwaarde verkopen. Als u dan om de twee tot drie jaar een lease auto koopt, rijdt u altijd een goed onderhouden auto en zult u niet of nauwelijks problemen ondervinden.