Leasecontract

Een leasecontract is een wettelijke overeenkomst die wordt afgesloten als u besluit om een auto te leasen. Wij raden u aan om altijd een leasecontract te laten opmaken bij het leasen van een auto. In de regel wordt het meteen gedaan en hoeft u niet naar een lease contract te vragen. In een leasecontract worden een aantal zaken vastgesteld. Hierbij moet u denken aan de verschillende kosten en de looptijd waarvoor het lease contract wordt afgesloten.

Voordat u een leasecontract afsluit, heeft u al een aantal stappen ondernomen. U heeft in ieder geval de verschillende lease aanbieders met elkaar vergeleken en u heeft daarbij ook gekeken naar de opties en algemene voorwaarden. Na deze vergelijking heeft u een lijst samengesteld met de voor en nadelen van de verschillende aanbieders. Hierna heeft u een keuze voor een lease aanbieder gemaakt en is het tijd om het lease contract af te sluiten.

Indien u bovengenoemde stappen niet heeft ondernomen voor het afsluiten van het leasecontract, raden wij u aan om deze stappen wel uit te voeren. Reden hiervoor is dat u na het afsluiten van een leasecontract u er een bepaalde periode aan vast zit. Een auto leasen is geen gewone zaak er vergt wel wat uit zoekwerk.

Leasecontract overnemen
Uit onderzoek is gebleken dat niet veel consumenten weten dat een leasecontract ook overgenomen kan worden. Hierdoor worden vaak gunstige voorwaarden onbenut gelaten. Waardoor ervoor enkele honderden euro per jaar door lease rijders wordt misgelopen.

Naast het direct afsluiten van een leasecontract kunt u bij veel lease aanbieders ook kiezen voor lopende leasecontracten die overgenomen kunnen worden. Het voordeel van een leasecontract overnemen is vooral de doorlooptijd en de kostenbesparing. Dat wil zeggen dat de leaseauto relatief snel beschikbaar is en dat het leasecontract een kortere looptijd heeft. Mede door de korte looptijd van het leasecontract, kan deze voor een voordelig leasetarief worden afgesloten.

Een leasecontract overnemen wordt door lease aanbieders ook gestimuleerd door de zogenaamde overnamebonus aan consument aan te bieden. De voorwaarden voor zo een overnamebonus kan per leasecontract aanbieder verschillen. U doet er daarom verstandig aan om het lease contract eerst goed te bestuderen op mogelijke addertjes onder het gras.
Een leasecontract is net zo belangrijk als uw verzekeringspolissen en dient dan ook goed opgeborgen te worden. Mocht u uw leasecontract benodigd hebben om bijvoorbeeld uw dekking te bekijken dan is het fijn als u er snel bij kunt.

leasecontract opzeggen of ontbinden

Kunt u de maandelijkse kosten niet meer betalen omdat u bijvoorbeeld uw baan ben kwijtgeraakt of anderszins? In veel gevallen denkt de leasemaatschappij met u mee. Veruit in de meeste gevallen kunt u per maand of kwartaal het contract ontbinden en bent u van de maandelijkse kosten af.