Mazda zakelijk

Mazda zakelijk leasen? Wilt u uw Mazda zakelijk aanschaffen, maar wilt u voorkomen dat dit ten koste gaat van uw werkkapitaal en de liquiditeit? Zorg er in dat geval voor dat u gebruik maakt van financial lease. Dit vormt een interessante oplossing, die u de kosten laat spreiden en er daarnaast voor zorgt dat u gebruik kunt maken van een aantal fiscale voordelen. U behoudt de financiële vrijheid om nieuwe investeringen te doen, terwijl u aan de andere kant direct eigenaar wordt van de nieuwe of gebruikte Mazda en u deze daarom op de balans kunt plaatsen.

Financiële vrijheid

Financial lease voor uw nieuwe of gebruikte Mazda zorgt ervoor dat u kunt rekenen op financiële vrijheid, zelfs wanneer u gebruik maakt van de nieuwe auto. Dit heeft te maken met het feit dat u de uitgave direct kunt doen, omdat u het bedrag ontvangt op basis van de financial lease overeenkomst. U betaalt vervolgens maandelijks een beperkt bedrag, om gebruik te kunnen maken van de auto. Wilt u de kosten drukken? Kies dan voor een restwaarde op de auto en voldoe deze op het moment dat u de auto verkoopt en u op zoek gaat naar financial lease voor een nieuw model.

Fiscale voordelen

Financial lease voor uw Mazda brengt daarnaast een aantal fiscale voordelen met zich mee. Deze zorgen ervoor dat u de Btw in mindering kunt brengen op de omzetbelasting en u daarnaast kunt rekenen op investeringsaftrek. U mag een deel van de aanschafkosten van uw winst aftrekken, net als de rente die u betaalt. Dankzij de lagere winst betaalt u minder belasting en vallen de kosten netto behoorlijk mee. Wilt u als ZZP’er of MKB’er een nieuwe of gebruikte Mazda financieren? Dan vormt financial lease in de meeste gevallen een uitstekende keuze.

Mazda op de balans

Bovendien wordt u op basis van financial lease voor uw nieuwe of gebruikte Mazda direct economisch eigenaar van de auto. Het is wat dat betreft de moeite waard om dit te vergelijken met operational lease, waarbij u alleen juridisch eigenaar wordt. In het geval van financial lease heeft u zelf de touwtjes in handen met het oog op onderhoud en reparatie en kan niemand de auto van u afnemen, of deze om welke reden dan ook terugroepen. In plaats daarvan kunt u direct gebruik maken van uw zakelijke Mazda, terwijl u de kosten uit kunt spreiden over de jaren die voor u liggen.