Mercedes zakelijk

Mercedes zakelijk leasen? Wil je zakelijk een Mercedes leasen, bijvoorbeeld om te voorkomen dat u een grote uitgave dient te doen die ten laste komt van uw werkkapitaal? Dankzij lease betaalt u maandelijks een vast bedrag en kunt u toch volledig eigenaar worden van de auto. Kies in dat geval voor financial lease, in tegenstelling tot operational lease waarbij de leasemaatschappij eigenaar blijft van de auto. De beide varianten kennen zo hun voor- en nadelen, maar steeds meer bedrijven kiezen de laatste jaren voor financial lease.

Financial lease Mercedes

Financial lease valt het best te vergelijken met een krediet, aangezien u maandelijks een vast bedrag betaalt. U kunt de auto direct na de aankoop op de balans plaatsen en zelf zorgen voor bijvoorbeeld het onderhoud en reparaties, maar u betaalt aan de andere kant een scherp bedrag per maand. Dit zorgt ervoor dat de invloed op uw werkkapitaal minimaal is. Op de balans kunt u de overeenkomst tegenover de auto plaatsen, waardoor deze ook daar niet tot problemen zal leiden. Wilt u financial lease voor een Mercedes afsluiten, bijvoorbeeld omdat u een specifiek model op het oog heeft?

Operational lease Mercedes

Aan de andere kant kunt u kiezen voor operational lease voor een Mercedes. In dat geval kiest u ervoor om niet direct eigenaar te worden van de auto, maar deze in bruikleen te nemen en daar maandelijks een vast bedrag voor te betalen. Houd er rekening mee dat u van de leasemaatschappij afhankelijk bent met betrekking tot het onderhoud en eventuele reparaties. Het is wat dat betreft verstandig om de vormen van lease voor een Mercedes goed tegen elkaar af te wegen en op basis daarvan vervolgens een weloverwogen beslissing te nemen.

Financiële vrijheid

Dankzij financial lease voor een Mercedes heeft u de financiële vrijheid die u wenst, terwijl u aan de andere kant toch op een stijlvolle manier voor de dag kunt komen. Dat heeft te maken met het feit dat u de uitgave niet zelf hoeft te doen, waardoor u bijvoorbeeld in andere projecten kunt investeren. U betaalt tijdens de looptijd een vast bedrag per maand, waarmee u er uiteindelijk voor zorgt dat u de complete financiering afbetaalt. Wat dat betreft vormt financial lease een interessante keuze voor uw onderneming, wanneer u op zoek bent naar een nieuwe Mercedes. Uiteraard kunt u deze constructie ook gebruiken voor een tweedehands exemplaar.