Mini zakelijk

Mini zakelijk leasen? Wilt u zakelijk graag een Mini rijden, maar wilt u deze liever niet volledig zelf financieren? Maak dan gebruik van financial lease. U kunt de kosten spreiden over de komende jaren, maar u zorgt er daarnaast voor dat u kunt profiteren van verschillende fiscale voordelen. Verder behoudt u uw financiële vrijheid en wordt u aan de andere kant toch economisch eigenaar van de auto. Wat dat betreft biedt financial lease voor een zakelijke Mini een aantal voordelen, waar we u hier graag meer over vertellen.

Btw terugvorderen en fiscale voordelen

Op het moment dat u de Mini zakelijk koopt op basis van financial lease gebruikt u de overeenkomst om de kosten in één keer te voldoen. Dat betekent dat u het bedrag van de leasemaatschappij tot uw beschikking krijgt, om dat aan de dealer of de verkoper te betalen. Dit betekent bovendien dat u ook de Btw betaalt, die u direct in mindering kunt brengen op uw omzetbelasting. Het is daarom niet nodig om de Btw te financieren. Dit zorgt ervoor dat het te financieren bedrag voor uw zakelijke Mini lager uit zal vallen en u direct kunt profiteren van het eerste voordeel.
Daarnaast kunt u de rentebetalingen die u doet aftrekken van uw winst, waardoor ook die belasting een stuk lager uit zal vallen. Tenslotte kunt u gebruik maken van financieringsaftrek, mits u kiest voor een zuinig model. Wat dat betreft biedt een zakelijke Mini verschillende voordelen, mits u kiest voor financial lease.

Economisch eigenaar

Aan de andere kant zorgt financial lease ervoor dat u direct economisch eigenaar van de auto wordt. Dit betekent onder andere dat u de auto op de balans kunt plaatsen en u zelf de touwtjes in handen heeft met betrekking tot het onderhoud en de reparaties. Ook kunt u als eigenaar doen met de auto wat u wilt.

Financiële vrijheid

Tenslotte zorgt financial lease voor een grote mate van financiële vrijheid, ondanks dat u direct de eigenaar bent van de nieuwe of gebruikte Mini. U kunt de invloed op uw werkkapitaal beperken, aangezien u de uitgaven die u daadwerkelijk doet kunt spreiden over de komende jaren. Dat betekent onder andere dat u andere investeringen kunt blijven doen en dat u de extra opbrengsten dankzij de auto kunt gebruiken om de kosten te dekken. Wat dat betreft vormt financial lease zakelijk een interessante optie, om een nieuwe of gebruikte Mini aan te schaffen voor u of uw medewerkers.