short auto leasen particulier

Shortlease
Een kort auto leasen particulier contract wordt ook wel een shortlease leaseovereenkomst genoemd. Dit type leasing ligt te midden van een volledig particulier leasecontract en autohuur. Shortlease biedt consumenten de mogelijkheid een auto voor een korte periode en tegen lage kosten te leasen, bijvoorbeeld op het moment dat u slechts voor een paar maanden een auto nodig hebt.
Men denkt over het algemeen dat kort auto leasen particulier een dure zaak is, omdat er in korte tijd veel geld verdiend moet worden door de leasemaatschappij. Niets is echter minder waar: de geleasede auto is voor de leasemaatschappij ook op andere manieren geld waard (restwaarde, volgende leaseovereenkomsten) waardoor de particuliere lease u voor een zeer aantrekkelijk tarief geboden kan worden.

Auto huren

Vraag uzelf af wat voor u als particulier beter is om een shortlease overeenkomst aan te gaan of om een auto te huren. Hoewel shortlease staat voor ‘kort leasen’ is een paar weken gangbaar. Wanneer u een auto moet gebruiken voor 1 of enkele dagen kunt u wellicht beter een auto huren. Autoverhuurbedrijven zijn gespecialiseerd in het auto verhuur voor korte periodes. Vaak met een telefoontje kunt u al een auto reserveren bij het autoverhuurbedrijf. Vergelijk de prijzen van shortlease als particulier of als particulier een auto huren.