vergelijk auto leasen particulier

Vergelijk aanbieders om als particulier een auto te leasen
Auto leasen particulier is zeker in deze tijden, waarin mensen niet graag grote uitgaven doen, een zeer gewaardeerde uitkomst. Ook bedrijven geven werknemers niet snel meer een auto van de zaak. Stel dat u een auto wilt leasen als particulier, dan wilt u natuurlijk absoluut niet te veel uitgeven! Vergelijk aangevraagde offertes daarom goed. Doe prijsaanvragen bij privé leasemaatschappijen en zet de kosten, de voor- en nadelen en uw wensen en eisen op een rijtje. Vergelijk dus niet enkel het maandelijkse bedrag maar ook de kilometer prijs, verbruik van de leaseauto.

Door het vergelijken van leaseoffertes, komt u er achter wat voor u de gunstigste leaseaanbieding is. Wij kunnen u enkele tips meegeven die u van pas kunnen komen bij het vergelijken van leaseoffertes.

Tips bij het vergelijken van particuliere lease offertes

• Onderzoek of er aanvullende voorwaarden zijn die de kosten van het particulier auto leasen kunnen beïnvloeden, bijvoorbeeld een hoge rente of servicekosten die gerekend worden, bijvoorbeeld bij telefonische ondersteuning, pech langs de weg of onderhoud bij een garage
• Offertes aanvragen kost niets en geeft u alleen maar de mogelijkheid offertes te vergelijken. Aarzel dus niet om verschillende offertes aan te vragen: het is in uw eigen voordeel!
• Een regel die de vaste kosten van particulier leasen van een auto drukt, maar de variabele kosten sterk omhoog krikt zijn de kilometerkosten. Sommige leasemaatschappijen rekenen een paar cent, bovenop de vaste kosten, per gereden kilometer. Rijdt u veel kilometers per jaar, dan kan dit aardig in de papieren lopen! Rijdt u weinig kilometers dan kan dit fenomeen u flink voordeel in de kosten bieden
• Bereken goed of het voor u verstandiger is een auto particulier te leasen of toch een auto te kopen. Een auto leasen heeft als voordeel dat u in een gloednieuwe auto rijdt wat als bijkomend voordeel heeft dat de auto weinig onderhoud behoeft; koopt u een auto, dan is dat vaak een goedkopere, waarschijnlijk oudere auto die meer onderhoud behoeft, wat ook aardig wat kan kosten op lange termijn. Maak de afweging.

Volg deze tips op om tot een goede vergelijking te komen. Als particulier in de huidige tijd wilt u natuurlijk een gunstig leasetarief. Dit is ook mogelijk maar lees de voorwaarden goed door zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Leasecontract zijn vaak zeer uitgebreid en dient u hiervoor de tijd te nemen. Wanneer u bij verschillende lease aanbieders een offerte aanvraagt meldt dan ook gelijk dat u de leasevoorwaarden wenst.